Hoe werkt het

Kies uw nieuwe auto, ruil online in, rij zuinig en goedkoop !

Bij Allocar vindt u de beste aanbiedingen voor uw nieuwe auto. U zoekt uw auto eenvoudig uit en het is mogelijk uw huidige auto direct on-line in te ruilen. Op Allocar.nl vindt u nieuwe en zuinige auto’s met een scherpe korting.

Allocar werkt samen met Bovag Merkdealers. Zij bepalen de aanbiedingen op de website en zorgen altijd voor een scherpe deal. U kunt op de website makkelijk zoeken, kiezen, kleuren en opties bepalen en zo vrijblijvend een offerte maken. De opvolging wordt verzorgd door de dealer of door Allocar.

Nieuwe auto

Op de website van Allocar vind u een overzichtelijk aanbod van nieuwe en zuinige auto’s. Het uitkiezen van de nieuwe auto van uw voorkeur is heel eenvoudig. In de showroom heeft u direct een totaaloverzicht van de aangeboden merken en modellen, maar u kunt ook meteen kiezen voor de speciale aanbieding op de homepage, of in het showroom menu kiezen voor uitgebreid zoeken.

Speciale aanbiedingen
De dealers bieden op Allocar altijd een aantal auto’s aan als speciale aanbiedingen. Nieuwe auto’s waarop nog iets meer korting van toepassing is dan normaal. Deze aanbiedingen staan o.a. op de homepage en u vindt ze in de showroom.
,maar u kunt ze hier ook in één keer bekijken.


Snelkeuze Buttons
Onder de speciale aanbiedingen op de homepage staan de snelkeuze buttons, die direct een overzicht geven van alle belastingvrije auto's, de zuinigste auto's de goedkoopste auto's of u kiest meteen voor uitgebreid zoeken. Met één muisklik heeft u direct het gewenste overzicht, dat u dan ook nog verder kunt verfijnen. Ga direct naar de buttons “de zuinigste auto’s” of “de goedkoopste auto’s”.

Showroom
In de Showroom vindt u alle aangeboden auto’s in één keer overzichtelijk op een rij.
Als u naar een nieuwe auto op zoek bent van een specifiek automerk kunt u daar in het dropdown menu direct voor kiezen.

Uw nieuwe auto samenstellen
Als u een model heeft gekozen is het mogelijk om in de configurator uw auto verder samen te stellen via de volgende stappen:
  • Uitvoeringen: hier kunt u een keuze maken uit de beschikbare uitvoeringen, kleuren en bekledingen.
  • Specificaties: dit is een overzicht van standaarduitrusting en de technische specificaties van de gekozen auto
  • Opties: hier kunt u een keuze maken uit de beschikbare opties
  • Inruil auto: zie On-line inruilen
Offerte-overzicht
Nadat u alle stappen heeft doorlopen wordt alles in het offerte overzicht duidelijk voor u op een rij gezet. U ziet de nieuwe auto die u gekozen heeft, de specificaties en de korting, de inruilauto (indien van toepassing) en het bedrag wat u moet bijbetalen of terug krijgt. Allocar zorgt er voor dat uw offerte bij de dealer terecht komt, die dan voor de opvolging zorgt. De dealer zal contact op nemen om de offerte door te nemen. Als er zaken niet kloppen, u heeft nog aanvullende vragen of wensen of u wilt nog veranderen dan kan dat. Samen met de dealer neemt u alles door. Zodra de afspraken definitief zijn zorgt de dealer voor de benodigde documenten en wordt na ondertekening de bestelling in gang gezet. Allocar bewaakt gedurende het hele traject de voortgang en de correcte gang van zaken.

Inruilauto
(Zie ook On-Line Inruilen) Als er sprake is van een inruilauto dan kan de dealer een afspraak met u maken om de auto te bekijken. Dit om het taxatierapport te controleren en de definitieve waarde te bepalen.

Dealer
Allocar doet zaken met door haar zelf geselecteerde merkdealers, die allen aangesloten zijn bij de BOVAG. U kunt niet zelf de dealer kiezen, maar voor onderhoud kunt u wel terecht bij iedere merkdealer in Nederland.

Zodra de nieuwe auto er is neemt de dealer contact met u op voor een afspraak om de auto over te dragen. Als u dat heeft afgesproken kan deze ook bij u thuis worden afgeleverd. De eventuele inruilauto wordt dan meegenomen.

Garantie
Op alle nieuwe auto’s zijn de normale fabrieksgaranties en de normale BOVAG voorwaarden van toepassing.


On-line Inruilen

Als u uw huidige auto wilt inruilen dan biedt Allocar u de mogelijkheid om on-line een taxatierapport te maken. U krijgt dan direct een inruilvoorstel. Op het moment dat u de keuze aan het maken bent voor uw nieuwe auto wilt u meteen weten wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt besteden. Het inruilvoorstel geeft u meteen een heldere indicatie.

Waardebepaling
On-line inruilen begint met het bepalen van de waarde van uw huidige auto. U stuurt een sms met “CAR – spatie – kenteken – spatie – kilometerstand” naar 1008 . U krijgt vervolgens 2 SMS berichten terug. Eén met informatie over uw auto en één met de Allocar-code.

Met de Allocar code kunt u op www.allocar.nl u eigen volledige taxatierapport maken in 5 stappen:
  • U vult uw mobiele nummer in en de verkregen Allocar-code
  • U klikt de juiste uitvoering aan
  • U geeft aan welke kleur uw auto heeft, of de reservesleutels en het onderhoudsboekje aanwezig zijn en welke opties uw auto heeft
  • U geeft de staat van uw auto m.b.t. onderhoud en schade
  • U heeft de mogelijkheid om foto’s te uploaden
Daarna krijgt u uw taxatieoverzicht, dat u nog een keer helemaal kunt controleren. Op dit moment is het mogelijk om nog wijzigingen aan te brengen door simpelweg weer terug te gaan en te wijzigen. Als alles klopt dan klikt u op Bepaal de waarde. U krijgt dan nogmaals het volledige taxatieoverzicht inclusief de waardebepaling. Uw inruilvoorstel is compleet.
Als u klikt op "terug naar offerte" dan kunt u het offerte overzicht verder afmaken inclusief het inruilvoorstel.

De waarde van de auto wordt berekend op basis van de opgegeven specificaties. Op dit moment zijn er meerdere websites en SMS aanbieders, die auto-informatie aanbieden en waarden afgeven. Doorgaans wordt daarbij gekeken naar de verkoopprijzen of vraagprijzen op internet en niet naar de daadwerkelijke (inruilprijs) van de auto. Allocar berekent de reële waarde. De dealer zal de waarde afstemmen en de uiteindelijke inruilwaarde bepalen. Eventueel maakt de dealer een afspraak met u om de inruilauto te bekijken.

Tot het moment van overdracht van de inruilauto bent u er zelf verantwoordelijk voor. Dus ook voor eventuele waardevermindering als gevolg van schade.

Het kan voorkomen dat Allocar on-line geen waarde voor de aangeboden inruilauto kan, of wil afgeven. Dit is o.a. het geval bij kilometerstanden van meer dan 200.000, of bij een cabriolet. De dealer zal altijd contact opnemen om de waarde van de auto af te stemmen en de offerte met u door te nemen.

Inruilovereenkomst
Uw inruilauto wordt afgenomen door de dealer en maakt onderdeel uit van de koopovereenkomst van de nieuwe auto.

SMS Berichten
Voor de SMS berichten wordt éénmalig € 1.50 per bericht in rekening gebracht. Allocar berekend deze kosten door, ten eerste om in contact te komen met serieuze gegadigden voor een nieuwe auto met inruilauto en ten tweede ter dekking van de gemaakte kosten (o.a. voor de inkoop van de autogegevens op basis van het opgegeven kenteken). Uw 06-nummer wordt gebruikt om u de 2 berichten te kunnen sturen. Daarnaast kan het gebeuren dat Allocar of één van haar partners het nummer gebruikt om contact met u op te nemen over uw inruilauto bijvoorbeeld voor additionele informatie en/of voor verhoging van de afgegeven waarde.

Uw gegevens
Uw gegevens worden uitsluitend gebruikt door Allocar, of een van haar partners om te komen tot een optimale informatievoorziening en voor het verstrekken van aanvullende informatie, die niet direct on-line geleverd kan worden. De gegevens worden niet voor andere doelen gebruikt en niet aan derden verstrekt.

Vragen

Heeft u vragen? U kunt ze altijd mailen naar jan@allocar.nl
 
Links
Disclaimer
Privacy statement
Documenten
Algemene Voorwaarden Allocar Concepts BV
AV Bovag particulieren
Onze merken